Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Pulykacomb magyarosan rántott karfiol ágyon

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók (4 személyre):

 

Pulykacomb

  • 4 db pulyka alsócomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dlolaj
  • só, bors, vegeta

 

Lecsó

  • 20 dkg kolozsvári szalonna
  • 50 dkg paprika
  • 30 dkg paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olíva olaj
  • 1 kiskanál édes-nemes őrölt paprika
  • só, bors, vegeta

 

Rántott karfiol

  • 1 kgkarfiol
  • 3 db tojás
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • olaj

 

Elkészítési mód (Pulykacomb):

A megmosott pulykacombokat sóval, vegetával, kevés őrölt borssal bedörzsöljük, és kiolajozott tepsibe tesszük. Mellé kockára vágott vöröshagymát és fokhagymát teszünk. 1 dl vizet adunk hozzá. Az egészet alufóliával lefedjük, sütőbe tesszük és kb. ¾ óráig pároljuk 150 C°-on,  utána a fóliát levesszük és pirosra sütjük, majd félretesszük.

Elkészítési mód (Lecsó):

A kockára vágott kolozsvári szalonnát és a finomra vágott hagymát egy evőkanál olajon megdinszteljük, hozzáadunk egy gerezd tört fokhagymát, rádobjuk a szeletelt paprikát, lesütjük, meghintjük piros paprikával, ezt követően a héjától megtisztított forrázott paradicsomot hozzáadjuk, sóval, borssal és vegetával ízesítjük, kevés folyadékot öntünk hozzá. Felfőzzük majd belehelyezzük a tepsibe sült pulykacombokat és fedő alatt összepároljuk .

Elkészítési mód (Rántott karfiol):

A megtisztított karfiolt rózsáira bontjuk, megmossuk. Sós vízben a forrástól számított 5 percig főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük. Ha kihűlt bepanírozzuk.( Megj.: Én már nagyon régen nem használok a panírozáshoz lisztet.) A felvert sós tojásba mártjuk a karfiolt, utána zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban rozsdabarnára pirítjuk.

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben