Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Sertéscsülök hagymás serpenyős burgonyával

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók:

  • 4 db első sertéscsülök
  • 80 dkg vöröshagyma
  • 1 fej zeller
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 szál friss kakukkfű
  • só, pár szem fekete bors
  •  vegeta, babérlevél
  • 1 kgburgonya
  • 1 dlolívaolaj

Elkészítési mód:

A csülköket bő sós vízben feltesszük főzni, hozzáadunk fokhagymát, 2 fej vöröshagymát, babérlevelet, fekete borsot, friss kakukkfüvet és zellert. Addig főzzük, amíg a húsvilla könnyedén belemegy. Miközben a csülök fő, megpucoljuk a burgonyát és a hagymát. A burgonyát karikákra vágjuk és sós vízbe feltesszük főzni, majd leszűrjük. A csülköket a fűszeres léből kivesszük, lecsurgatjuk és belehelyezzük a tepsibe. Körberakjuk az előfőzött karikára vágott burgonyával, megszórjuk hagymakarikákkal, majd az egészet meglocsoljuk olívaolajjal és sütőben 180 °C-on pirosra sütjük. 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben