Hozzávalók:
(4 személyre)
15 dkg darált marhacomb
15 dkg darált sertéslapocka
15 dkg darált pulyka hús
héjától megtisztított 2 szelet kenyér
10 dkg zsemlemorzsa
1 csomag petrezselyem
1 evőkanál vegeta
1 teáskanál só
1 teáskanál piros paprika
1 teáskanál őrölt bors
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
3 dl olaj (sütéshez)
Elkészítési mód:
A héjától megtisztított kenyérszeleteket egy tálba tesszük és annyi langyos vizet, öntünk rá, hogy ellepje. Addig hagyjuk a vízben amíg megszívja magát, majd a felesleges vizet enyhén kinyomkodjuk belőle. Hozzáadjuk a péppé zúzott fokhagymát, a finomra vágott petrezselyem zöldet, az olívaolajat, a két evőkanál zsemlemorzsát, valamint a fűszereket majd habverővel simára keverjük. Jó ízesnek kell lennie, ezért javaslom, kóstolják meg. Adjuk hozzá a 3 féle darált húsunkat és gyúrjuk össze. Ha nem elég kemény tegyünk még bele zsemlemorzsát. (Megj.: Én soha nem használok hozzá tojást.) Egy tálcára kiöntjük a zsemlemorzsát, a húsmasszából lapos korongokat késztünk, zsemlemorzsában megforgatjuk. Menet közben az olajat felforrósítjuk, és a húspogácsákat kisütjük.
Tökfőzelék
Hozzávalók:
1 kg gyalult tök
1 csokor kapor
1 evőkanál olívaolaj
5 dkg liszt
2 dl tej
2 dl tejföl
só, vegeta
Elkészítési mód:
Az olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a finomra vágott kaprot és a gyalult tököt, 5 dl vízzel felöntjük, sóval, citromlével ízesítjük, felforraljuk és lassú tűzön puhára pároljuk. Vigyázzanak, ne főzzék túl! A lisztet a tejjel és a tejföllel simára keverjük és a forró főzelék levéből egy kanállal hozzáadunk, alaposan eldolgozzuk, majd ezzel behabarjuk a tököt. A kész főzeléket külön tálaljuk a fasírt mellé.
Tipp: Ízlés szerint citromlével ízesítjük.