Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Tökfőzelék fasírttal

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók:

  • 15 dkg darált marhacomb
  • 15 dkg darált sertéslapocka
  • 15 dkg darált pulyka hús
  • héjától megtisztított 2 szelet kenyér
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 1 csomag petrezselyem
  • 1 evőkanál vegeta
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál piros paprika
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 3 dlolaj (sütéshez)

Elkészítési mód:

A héjától megtisztított kenyérszeleteket egy tálba tesszük és annyi langyos vizet, öntünk rá, hogy ellepje. Addig hagyjuk a vízben amíg megszívja magát, majd a felesleges vizet enyhén kinyomkodjuk belőle.  Hozzáadjuk a péppé zúzott fokhagymát, a finomra vágott petrezselyem zöldet, az olívaolajat, a két evőkanál zsemlemorzsát, valamint a fűszereket majd habverővel simára keverjük. Jó ízesnek kell lennie, ezért javaslom, kóstolják meg. Adjuk hozzá a 3 féle darált húsunkat és gyúrjuk össze. Ha nem elég kemény tegyünk még bele zsemlemorzsát. (Megj.: Én soha nem használok hozzá tojást.) Egy tálcára kiöntjük a zsemlemorzsát, a húsmasszából lapos korongokat késztünk, zsemlemorzsában megforgatjuk. Menet közben az olajat felforrósítjuk, és a húspogácsákat kisütjük.

Tökfőzelék:

Hozzávalók:

  • 1 kg gyalult tök
  • 1 csokor kapor
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 5 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 2 dl tejföl
  • só, vegeta
  • ízlés szerint citromlével ízesítjük.

Elkészítési mód:

Az olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a finomra vágott kaprot és a gyalult tököt, 5 dl vízzel felöntjük, sóval, citromlével ízesítjük, felforraljuk és lassú tűzön puhára pároljuk. Vigyázzanak, ne főzzék túl! A lisztet a tejjel és a tejföllel simára keverjük és a forró főzelék levéből egy kanállal hozzáadunk, alaposan eldolgozzuk, majd ezzel behabarjuk a tököt. A kész főzeléket külön tálaljuk a fasírt mellé.

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben