Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Rakott burgonya gazdagon

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 1 kg burgonya
  • 10 dkg gyulai kolbász
  • 2 pár debreceni kolbász
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 5 db tojás
  • 3 dl tejföl
  • 10 dkg trappista sajt
  • 1 db kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg üveges konzervlecsó
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 kis kanál zsemlemorzsa
  • 1 dkg kalocsai őrölt paprika
  • 2 dkg vaj

Előkészítés:

Jó bő vízzel mossuk át a burgonyát és héjában tegyük fel főni, ha puhára főtt héjától tisztítsuk meg. A tojást főzzük keményre (10 perc), a szalonnát és a hagymát kockára, a debrecenit, a gyulait, a burgonyát és a tojást karikákra vágjuk. A fokhagymát péppé zúzzuk, a petrezselyemzöldjét finomra vágjuk, a sajtot lereszeljük.

Elkészítési mód:

 

A hagymát, a szalonnát és a kolbászokat olívaolajon megpirítjuk, beleöntjük a konzervlecsót, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyemzöldjét, a fokhagymát és zsírjára pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, kevés vízzel felöntjük és készre főzzük. A tepsit kikenjük vajjal, meghintjük zsemlemorzsával. A karikákra vágott főtt burgonyát kétfelé osztjuk, egyik felét egyenletesen elterítjük a tepsi aljára és rárakjuk a kolbászos-szalonnás zaftos ragut, majd a karikára vágott főtt tojást. A tejfölt hidegen összekeverjük a reszelt sajttal, majd beízesítjük sóval és a felét ráöntjük a tojásokra. A karikákra vágott főtt krumpli másik felével letakarjuk és a megmaradt, jól beízesített sajtos tejföllel lelocsoljuk. Forró sütőben, 150 °C-on, szép világosbarnára sütjük. Amikor kész kockákra vágva tálaljuk.

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben