Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Rántott sertéskaraj töltve Ádi módra, tócsnival

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 8 szelet sertéskaraj filé
  • 10 dkg juhtúró
  • 5 dkg füstölt juhsajt
  • 10 dkg füstölt tarja
  • 1 db kis fej vöröshagyma
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl tej
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • 2 db tojás
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • só, bors
  • olaj (sütéshez)

Köret:

  • 80 dkg burgonya
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 db tojás
  • só, bors
  • olaj (sütéshez)

Elkészítési mód:

Tölteték:

Lassú tűzön a vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a kockára vágott füstölt tarját és hagymát, megpirítjuk és beletesszük a juhtúrót, a füstölt juhsajtot, az apróra vágott petrezselyemzöldet majd felöntjük tejjel, sóval, borssal ízesítjük. Az egészet addig főzzük, míg be nem sűrűsödik, ráütjük a tojást, összekeverjük, levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni. Menet közben a hússzeleteket besózzuk, fólián keresztül vékonyra kiklopfoljuk. Egyenként megtöltjük ezzel a finom töltelékkel. A hús szeletre rárakjuk a tölteléket, felcsavarjuk s a két szélét benyomkodjuk. A kész hústekercseket felvert sós tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, azaz bepanírozzuk. (Megj.: Én nem használok a panírozáshoz lisztet.) Majd forró olajban aranysárgára sütjük.

Tócsni:

A meghámozott és lereszelt burgonyához hozzáadjuk a lisztet és a tojásokat. Sózzuk, borsozzuk, majd jól keverjük össze. Kevés olajt forrósítsunk fel a serpenyőben. Egy evőkanál segítségével a felhevített olajba beletesszük a tésztát, majd elterítjük, hogy szép vékony lepényt kapjunk. Mind a két oldalát pirosra sütjük. Szalvétára kiszedjük, hogy a felesleges olajat felitassuk róla. A töltött-rántott sertéskaraj mellé köretként tálaljuk.

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben