Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Rakott savanyú káposzta Ádi módra

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 1,5 kgsavanyú káposzta
  • 15 dkg darált marhahús
  • 15 dkg darált pulykapecsenye
  • 15 dkg darált sertéshús
  • 30 dkg rizs
  • 2 dkg kalocsai édes-nemes őrölt paprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • 1 csomó kapor
  • 1 evőkanál só
  • 1 evőkanál vegeta
  • 2 evőkanál olaj
  • 3 dltejföl

Elkészítési mód:

A rizst megfőzzük, majd szűrön keresztül hideg vízzel átmossuk. A hideg főtt rizshez hozzáadjuk a fűszereket, a finomra vágott fokhagymát, kaprot és petrezselyemzöldet. Jól összekeverjük, majd az egészet a darált húsokkal összegyúrjuk. A savanyú káposztát kétfelé osztjuk, egyik felét a tepsi aljára rakjuk, majd meglocsoljuk az olajjal, a rizses húst egyenletesen elterítjük rajta és a maradék káposztával lefedjük. Leöntjük a simára kevert, sóval ízesített tejföllel és 150 °C –os sütőben kb. 45 percig szép barnára sütjük. Kockákra vágva esztétikusan tálaljuk és meglocsoljuk tejföllel.

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben