topbar
fejlec01

foetel Cigánypecsenye egészben sült burgonyával

Hozzávalók:
(4 személyre)

80 dkg sertés tarja (8 szelet)

40 dkg kolozsvári szalonna (4 szelet)

6 gerezd fokhagyma

50 dkg vöröshagyma

1 csomó petrezselyemzöld

1 csomó kapor

2 evőkanál liszt

1 kg burgonya

só, bors, kalocsai őrölt paprika

2 evőkanál olaj

1 dl olaj (burgonyasütéshez)

 

Elkészítési mód:

A hússzeleteket kiklopfoljuk, paprikás lisztben megforgatjuk, olajban mindkét oldalát megpirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a kaprot és a petrezselyemzöldet. Kevés vízzel felöntjük, sóval, borssal beízesítjük, fedő alatt 10 percig pároljuk, majd zsírjára sütjük. Menet közben a burgonyát sós vízben, egészben megfőzzük. A pucolt hagymát karikákra vágjuk. A szalonnát megvagdossuk és kisütjük. Tepsibe rakjuk a húsokat, mellé helyezzük a hagymát és az egészben megfőtt burgonyákat. Ráöntjük a pecsenyelevet és a sült szalonnazsírt. Előmelegített sütőben kb. 30 percig, 200 °C-on pirosra sütjük. Tálalásnál kakastaréjjal (sült szalonna) díszítjük.

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben