Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Cigánypecsenye egészben sült burgonyával

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

Hozzávalók:

 

  • 80 dkg sertés tarja (8 szelet)
  • 40 dkg kolozsvári szalonna (4 szelet)
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg vöröshagyma
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • 1 csomó kapor
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 kg burgonya
  • só, bors, kalocsai őrölt paprika
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 dl olaj (burgonyasütéshez)

 

Elkészítési mód:

A hússzeleteket kiklopfoljuk, paprikás lisztben megforgatjuk, olajban mindkét oldalát megpirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a kaprot és a petrezselyemzöldet. Kevés vízzel felöntjük, sóval, borssal beízesítjük, fedő alatt 10 percig pároljuk, majd zsírjára sütjük. Menet közben a burgonyát sós vízben, egészben megfőzzük. A pucolt hagymát karikákra vágjuk. A szalonnát megvagdossuk és kisütjük. Tepsibe rakjuk a húsokat, mellé helyezzük a hagymát és az egészben megfőtt burgonyákat. Ráöntjük a pecsenyelevet és a sült szalonnazsírt. Előmelegített sütőben kb. 30 percig, 200 °C-on pirosra sütjük. Tálalásnál kakastaréjjal (sült szalonna) díszítjük. 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben