Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Főtt tanyasi tyúk párizsi masszában kisütve rizibizivel

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

A szétszedett tyúknak alsó-felső combjait és mellehúsát megsózzuk. Lisztből tojásból párizsi masszát készítünk. Belemártogatjuk a húsokat és forró olajban aranysárgára sütjük.

Rizibizi

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 30 dkg rizs
  • 20 dkg zöldborsó
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 5 dkg vaj

Elkészítési mód:       

A rizst olajon üvegesre pirítjuk, felöntjük 1 l vízzel, beletesszük egészben a hagymát. Sóval beízesítjük, intenzív tűzön főzzük, amikor majdnem kész konyharuhával letakarjuk az edényt, majd fedőt tesszünk rá, 15-20 percig félrerakjuk, hogy megduzzadjanak a rizsszemek. Menet közben vajon megpároljuk a zöldborsót és összekeverjük a rizzsel. A hús mellé köretként tálaljuk. 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben