Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Sajttal töltött bundázott jércemell gombás rizzsel

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók: (4 személyre)

 

  • 50 dkg jércemell filé (8 szelet)
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg reszelt trappista sajt
  • 3 db tojás
  • 1 dl olaj (sütéshez)


Köret:

  • 24 dkg rizs
  • 15 dkg gomba
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 dkg vaj
  • só, vegeta


Elkészítési mód:
A jércemell szeleteket besózzuk, folpackon keresztül kiklopfoljuk. A négy szelet jércemellre elosztjuk a reszelt trappista sajtot, majd a másik négy hússal letakarjuk. Széleit körbenyomkodjuk. A tojásokat felverjük, a zsemlemorzsát egy tálcára kiöntjük. A négy sajttal töltött jércemellet egyenként tojásba mártjuk, majd zsemlemorzsába forgatjuk. Az olajat felforrósítjuk és a bundázott töltött húsokat szép barnára kisütjük. Menetközben 1 l sós vízben feltesszük a rizst megfőzni. A kockára vágott, tisztított vöröshagymát és gombát vajon megpirítjuk. A megpuhult a rizst szűrön keresztül átmossuk és összekeverjük a gombás raguval. Sóval, vegetával beízesítjük. Köretként tálaljuk a sajttal töltött bundázott jércemellhez.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben