Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Tejfölös csirkepaprikás színes tésztaágyon

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 50 dkg csirke felsőcomb-filé
  • 10 dkg császárszalonna
  • 5 dkg zsír
  • 30 dkg olasz színes orsótészta
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 2 db paradicsom
  • 2 ek. liszt
  • 1 dl tejföl
  • 2 dkg őrölt kalocsai pirospaprika
  • só, bors

Elkészítési mód:
A csirkefelsőcomb filét, a szalonnát, a zöldpaprikát, a tisztított hagymát, a leforrázott, meghámozott paradicsomot kockákra vágjuk. Zsíron a hagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot. Meghintjük őrölt pirospaprikával, jól megkavarjuk, 1 dl vízzel felöntjük. Sóval, borssal ízesítjük, majd addig főzzük, míg egy krémes bársonyos pörköltszaftot nem kapunk. Belerakjuk a kockázott csirkehúst, majd puhára főzzük. Meghintjük liszttel, összekavarjuk, hozzáadunk 1 dl tejfölt és felforraljuk.
Menet közben sós vízben a tésztát megfőzzük, lecsurgatjuk. A tésztát tányérra tálaljuk, ízlésesen közepébe rakjuk a csirkepaprikást, majd paprikával és hagymával díszítjük.
  

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben