Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Csirkecomb parasztosan krokettel

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 80 dkg csirkecomb
  • 30 dkg kenyérszalonna
  • 60 dkg vöröshagyma
  • 5 dkg mangalicazsír

Elkészítési mód:
Csirkecombokat sós vízbe előfőzzük. Menet közben a kockákra vágott hagymát és szalonnát üvegesre pirítjuk. A zsírját lesütjük és ebben a zsírban szép pirosra sütjük a csirkecombokat. A kisült húst belerakjuk a hagymás-szalonnás raguba, és pár percig fedő alatt összepároljuk. Burgonyakrokettel tálaljuk.


Burgonyakrokett (500 kcal/fő)
Hozzávalók:(4 személyre)

  • 80 dkg burgonya
  • 10 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 2 dl olaj a sütéshez
  • só, bors

Elkészítési mód:

A burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk és sós vízben megfőzzük, leszűrjük és krumplitörővel összetörjük. Hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a lisztet és egy tojássárgáját. Ha puha a tészta, akkor zsemlemorzsát hozzátehetünk. Egy lisztes deszkán kinyújtjuk, majd csíkokra vágjuk, hengereket formázunk belőle és lisztes késsel 5 cm-es hosszú darabokra vágjuk. A tojást felverjük, sóval beízesítjük, a tésztarudacskákat egyenként belemártjuk, azután zsemlemorzsába megforgatjuk s forró olajban aranybarnára sütjük.