Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Főtt-füstölt csülök kapros savanyú káposztafőzelék ágyon

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 1 db füstölt csülök (kb. 80 dkg csonttal)
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor kapor
  • 2 ek. liszt
  • 1 dl tej
  • 1 dl tejföl
  • 5 dkg mangalicazsír

Elkészítési mód:
A csülköt puhára főzzük (kb. 2 óra). Menet közben a hagymát kockára, a káposztát és a kaprot apróra, a fokhagymát karikákra vágjuk. A felforrósított zsíron megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a káposztát és a kaprot. Megpároljuk, majd meghintjük liszttel, felöntjük tejjel, majd a füstölt csülök zsírtalan levével felöntjük és lassú tűzön puhára főzzük. Hozzáadjuk a simára kevert tejfölt. Amikor a csülök jó puhára megfőtt kicsontozzuk és belerakjuk a fehér káposztafőzelékbe és rövid ideig fedő alatt megpároljuk. Forrón tálaljuk.
    

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben