Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Magyaros csirkemáj párolt rizzsel

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

Hozzávalók: (4 személyre)

 

  • 60 dkg csirkemáj
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 2 db piros paprika
  • 1 db fehérpaprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 db paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 dkg kalocsai őrölt pirospaprika
  • 5 dkg mangalicazsír
  • só, bors

Elkészítési mód:
A kockára vágott kolozsvári szalonnát, a finomra vágott hagymát és a szeletelt paprikát felhevített mangalicazsíron megdinszteljük. Zsírjára pirítjuk, majd meghintjük piros őröltpaprikával. Hozzáadjuk a tört fokhagymát és a héjától megtisztított forrázott paradicsomot. Kevés folyadékot öntünk hozzá, majd zsírjára sütjük és belerakjuk a csirkemájat és készre főzzük. Tálalás előtt sóval, borssal beízesítjük. (Megj.: Menet közben ne sózzuk meg, mert megkeményedik a máj.) Párolt rizzsel tálaljuk.

Rizs (300 kcal/fő)
Hozzávalók:(4 személyre)

  • 32 dkg rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek. olaj

Elkészítési mód:

A rizst olajon üvegesre pirítjuk, majd felöntjük 8 dl vízzel, sóval beízesítjük. Egészben belerakjuk a tisztított vöröshagymát, állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg a víz elpárolog. Az edényt konyharuhával letakarjuk, majd fedővel hermetikusan lezárjuk és kb. 20 percig állni hagyjuk, így a rizs fölszívja a nedvességet. A hagymát kivesszük belőle, s végül egy nagyon finom pergő rizsköretet kapunk.
   

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben