Hozzávalók: (4 személyre)
60 dkg csirkemáj
10 dkg kolozsvári szalonna
2 db piros paprika
1 db fehérpaprika
1 fej vöröshagyma
3 db paradicsom
2 gerezd fokhagyma
3 dkg kalocsai őrölt pirospaprika
5 dkg mangalicazsír
só, bors
Elkészítési mód:
A kockára vágott kolozsvári szalonnát, a finomra vágott hagymát és a szeletelt paprikát felhevített mangalicazsíron megdinszteljük. Zsírjára pirítjuk, majd meghintjük piros őröltpaprikával. Hozzáadjuk a tört fokhagymát és a héjától megtisztított forrázott paradicsomot. Kevés folyadékot öntünk hozzá, majd zsírjára sütjük és belerakjuk a csirkemájat és készre főzzük. Tálalás előtt sóval, borssal beízesítjük. (Megj.: Menet közben ne sózzuk meg, mert megkeményedik a máj.) Párolt rizzsel tálaljuk.
Rizs
Hozzávalók:(4 személyre)
32 dkg rizs
1 fej vöröshagyma
2 ek. olaj
só
Elkészítési mód:
A rizst olajon üvegesre pirítjuk, majd felöntjük 8 dl vízzel, sóval beízesítjük. Egészben belerakjuk a tisztított vöröshagymát, állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg a víz elpárolog. Az edényt konyharuhával letakarjuk, majd fedővel hermetikusan lezárjuk és kb. 20 percig állni hagyjuk, így a rizs fölszívja a nedvességet. A hagymát kivesszük belőle, s végül egy nagyon finom pergő rizsköretet kapunk.