foetel Magyaros csirkemáj párolt rizzsel

Hozzávalók: (4 személyre)

60 dkg csirkemáj

10 dkg kolozsvári szalonna

2 db piros paprika

1 db fehérpaprika

1 fej vöröshagyma

3 db paradicsom

2 gerezd fokhagyma

3 dkg kalocsai őrölt pirospaprika

5 dkg mangalicazsír

só, bors

 

Elkészítési mód:

A kockára vágott kolozsvári szalonnát, a finomra vágott hagymát és a szeletelt paprikát felhevített mangalicazsíron megdinszteljük. Zsírjára pirítjuk, majd meghintjük piros őröltpaprikával. Hozzáadjuk a tört fokhagymát és a héjától megtisztított forrázott paradicsomot. Kevés folyadékot öntünk hozzá, majd zsírjára sütjük és belerakjuk a csirkemájat és készre főzzük. Tálalás előtt sóval, borssal beízesítjük. (Megj.: Menet közben ne sózzuk meg, mert megkeményedik a máj.) Párolt rizzsel tálaljuk.

 

Rizs
Hozzávalók:(4 személyre)

32 dkg rizs

1 fej vöröshagyma

2 ek. olaj

 

Elkészítési mód:

A rizst olajon üvegesre pirítjuk, majd felöntjük 8 dl vízzel, sóval beízesítjük. Egészben belerakjuk a tisztított vöröshagymát, állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg a víz elpárolog. Az edényt konyharuhával letakarjuk, majd fedővel hermetikusan lezárjuk és kb. 20 percig állni hagyjuk, így a rizs fölszívja a nedvességet. A hagymát kivesszük belőle, s végül egy nagyon finom pergő rizsköretet kapunk.

   

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben