Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Burgonyalángos

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

 

Hozzávalók: (4 személyre)

 

  • 50 dkg liszt
  • 40 dkg burgonya
  • 3 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 1 tk. cukor
  • 1 csipet só
  • 4 dl olaj a sütéshez

Elkészítési mód:
A tejet meglangyosítjuk, a cukrot hozzáadjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. Menet közben a burgonyát megtiszítjuk, kockákra vágjuk, enyhén sós vízben megfőzzük és áttörjük. Hagyjuk langyosra hűlni és a liszttel összegyúrjuk, azután ráöntjük az élesztős tejet azután jól összedolgozzuk. Meleg helyen kb. 30 perc alatt kétszeresére kelesztjük. Lisztes deszkán 2 cm-es vastagra nyújtjuk, majd nagyobb tésztaszaggatóval bucikat vágunk belőle. 15-20 percig pihentetjük, egy mély serpenyőbe az olajat felforrósítjuk és a tésztabucikat kezünkkel széthúzzuk, majd mindkét oldalát pirosra sütjük. Papírszalvétára tálaljuk és az olajat felitatjuk róla. A leves mellé tálaljuk.