Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Citromos rántott harcsa párolt rizzsel

Olvasóink értékelése: 3 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Citromos rántott harcsa párolt rizzsel (480 kcal/fő)
 

Hozzávalók:

  • 80 dkg harcsafilé
  • 5 db tojás
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 1 dl citromlé
  • 2 dl olaj (a sütéshez)
  • 2 db citrom

Elkészítési mód:
A halfilét besózzuk, és ráöntjük a citromlevet, majd egy óráig hűtőbe rakjuk. Menet közben a tojásokat habosra verjük, sóval beízesítjük. A halat egyenként belemártjuk, azután a zsemlemorzsában megforgatjuk és forró olajban aranybarnára sütjük. Párolt rizzsel tálaljuk és citrommal díszítjük!

Párolt rizs (300 kcal/fő) 

Hozzávalók (4 személyre):

  • 32 dkg rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek. olaj

Elkészítési mód:
A rizst olajon üvegesre pirítjuk, majd felöntjük 8 dl vízzel, sóval beízesítjük. Egészben belerakjuk a tisztított vöröshagymát, állandó kevergetés mellet addig főzzük, amíg a víz elpárolog. Az edényt konyharuhával letakarjuk, majd hermetikusan lezárjuk, és kb. 20 percig állni hagyjuk, így a rizs fölszívja a nedvességet. A hagymát kivesszük belőle, s végül egy nagyon finom pergő rizsköretet kapunk!