Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Savanyú káposztás ludaskása

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók (4 személyre)

  • • 1 kg libaaprólék (szárny, zúza, szív)
  • • 30 dkg savanyú káposzta
  • • 2 db sárgarépa
  • • 1 db petrezselyemgyökér
  • • 1 kis fej zeller
  • • 3 db friss bazsalikomlevél
  • • 1 csomó petrezselyemzöld
  • • 1 csomó kapor
  • • 1 gerezd fokhagyma
  • • 1 kis fej vöröshagyma
  • • 30 dkg rizs
  • • szemes bors, só, Vegeta

 

Elkészítési mód:

Az aprólékokat megtisztítjuk, átmossuk, beletesszük egy fazékba, felöntjük vízzel és felforraljuk. A levet leöntjük róla, majd ismét felöntjük 1 l vízzel, visszatesszük a tűzhelyre, majd belehelyezzük a tisztított zöldségeket és a fűszereket. Lassú tűzön kb. 3 óra alatt puhára főzzük. Menet közben merőkanállal a zsírt leszedjük a leves tetejéről egy lábasba, azután a savanyú káposztát belerakjuk és fedő alatt puhára pároljuk. A kész levest szűrőn keresztül leszűrjük. A szárnyakról a húst lefejtjük és kockákra vágjuk a belsőségekkel és a zöldségekkel együtt. A levesbe belerakjuk a rizst, állandó kevergetés mellett puhára főzzük, majd belerakjuk a káposztát, a kockázott húsokat, a belsőségeket, a zöldségeket és összekeverjük. Konyharuhával lefedjük, fedőt tesszük rá. 10-15 perc után tálaljuk.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben