Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Fásyburger párizsi hagymakarikákkal sült burgonyával

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 15 dkg darált marhahús
  • 15 dkg darált csirkemell
  • 15 dkg darált pulykapecsenye
  • 10 dkg darált császárszalonna
  • 10 dkg darált sertéscomb
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 5 dkg sűrített paradicsompüré
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 levél friss bazsalikomlevél


Elkészítési mód:

A zöld fűszereket, a tisztított hagymákat és a paradicsompürét botmixerrel pépesítjük, majd sóval beízesítjük. Azután a darált húsokkal összegyúrjuk. 2-3 óráig hűtőbe rakjuk, majd egy nyújtódeszkára kiöntjük és egy beolajozott nyújtófával kb. 2 cm vastagra egyenletesen elterítjük. 8 cm-es átmérőjű pohárral húspogácsákat kiszaggatunk. Egy ecsettel mind a két oldalát olajjal megkenjük. Egy teflon serpenyőbe mindkét oldalát kb. 8-8 percig pirosra sütjük.


Párizsi hagymakarikákkal
Hozzávalók: (4 személyre)

  • 4 fej vöröshagyma
  • 2 db tojás
  • 5 dkg liszt
  • 0,5 dl tej
  • 2 dl olaj (sütéshez)
  • Elkészítési mód:

A hagymát héjától megtisztítjuk, egyforma vastagságú karikákra vágjuk. A tojást, a tejet, a lisztet habverővel krémesre keverjük, sóval ízesítjük, majd megforgatjuk benne a hagymakarikákat és forró olajban pirosra sütjük. Szalvétára kiszedjük, felitatjuk az olajat. 

Sültburgonya

Hozzávalók:(4 személyre)

  • 60 dkg burgonya
  • 2 dl olaj (a sütéshez)

Elkészítési mód:

A burgonyát megpucoljuk, díszkéssel hosszába felszeleteljük és forró olajban aranybarnára sütjük. Szalvétára kiszedjük, felitatjuk az olajat és sóval meghintjük.
  

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben