Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Rántott csirkeszárnyak vegyes körettel

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Rántott csirkeszárnyak vegyes körettel
 
Hozzávalók: (4 személyre)
  • 12 db csirkeszárny
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 5 db tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • 1 csomó kapor
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dl olaj a hús sütéséhez
  • só, bors
Elkészítési mód:

Jól átmossuk és megtisztított csirkeszárnyakat, a tisztított hagymát, a zúzott fokhagymát, a zöldfűszereket egy lábasba belerakjuk, sóval borssal ízesítjük, majd annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. 10 percig intenzíven főzzük. Hagyjuk kihűlni és 1 napig nedves páclében, hűtőben tároljuk. Sütés előtt a tojásokat felverjük és sóval beízesítjük. Az előre pácolt csirkeszárnyakat egyenként belemártjuk a tojásba, azután a zsemlemorzsában megforgatjuk és forró olajban aranybarnára sütjük. Köretként rizst és sültburgonyát tálalunk mellé, petrezselyemzölddel és paradicsommal díszítjük.
Köret:
Rizs (150 kcal/fő)
Hozzávalók:(4 személyre)
  • 20 dkg rizs
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 ek. olaj
Elkészítési mód:
A rizst olajon üvegesre pirítjuk, majd felöntjük 6 dl vízzel, sóval beízesítjük, egészben belerakjuk a tisztított vöröshagymát, állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg a víz elpárolog. Az edényt konyharuhával letakarjuk, majd fedővel hermetikusan lezárjuk és kb. 20 percig állni hagyjuk, így a rizs fölszívja a nedvességet. A hagymát kivesszük belőle, s végül egy nagyon finom pergő rizsköretet kapunk.
 
 
Sültburgonya (180 kcal/fő)
Hozzávalók:(4 személyre)
  • 60 dkg burgonya
  • 2 dl olaj (a sütéshez)
Elkészítési mód:
A burgonyát megpucoljuk, hasábra vágjuk és forró olajban aranybarnára sütjük. Szalvétára kiszedjük, felitatjuk az olajat és sóval meghintjük.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben