Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Pirított mézes sültcsirke-finomságok illatosan, zöldséges párolt rizzsel

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

 
Hozzávalók: (4 személyre)
  • 40 dkg csirkecomb
  • 40 dkg csirkeszárny
  • 40 dkg felső csirkecomb filé
  • 5 dkg méz
  • 1 kk. őrölt fahéj
  • 1 kk. őrölt szegfűszeg
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek. olívaolaj
Elkészítési mód:
A jól átmosott csirkehúsokat egy lábosba rakjuk, hozzáadjuk a tisztított hagymákat, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, sóval bátran beízesítjük, majd 15 percig forraljuk. 2 óra hosszán keresztül ebbe a nedves páclébe hagyjuk, majd lecsurgatjuk. A húsokat tepsibe rakjuk, olajjal meglocsoljuk, szegfűszeggel és fahéjjal meghintjük, azután mézzel csorgatva bevonjuk. Előmelegített sütőben, 150 °C-on szép aranybarnára sütjük. Ízlésesen rizibizivel tálaljuk.
Zöldséges párolt rizs (380kcal/fő)
Hozzávalók:(4 személyre)
  • 30 dkg rizs
  • 20 dkg zöldborsó
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dkg vaj
  • 2 ek. olaj
Elkészítési mód:
A rizst olajon üvegesre pirítjuk, majd felöntjük 9 dl vízzel. Sóval beízesítjük és belerakjuk egészben a tisztított vöröshagymát, állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg a víz elpárolog. Az edényt konyharuhával letakarjuk, majd fedővel hermetikusan lezárjuk és kb. 20 percig állni hagyjuk, így a rizs fölszívja a nedvességet és megpuhul. A hagymát kivesszük belőle, s végül egy nagyon finom pergő rizsköretet kapunk. Menet közben sós vízben megfőzzük a zöldborsót, az apró kockákra vágott sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, majd vajon megfuttatjuk és összekeverjük a rizzsel.
  

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben