Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Sajtos-füstölt csülökkel töltött pulykamell párolt rizzsel

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 60 dkg pulykamell
  • 1 db első füstölt sertés csülök
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 db tojás (töltelékbe)
  • 4 db tojás (panírhoz)
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 1 dl olaj (sütéshez)

Elkészítési mód:

A füstölt csülköt 8 órán át vízben áztatjuk, majd puhára főzzük, a bőrét lefejtjük és apró darabokra vágjuk. Menet közben a pulykamellet 8 szeletre vágjuk, folpackon keresztül vékonyra kiklopfoljuk. Sóval enyhén meghintjük. Az apróra vágott füstölt húst összegyúrjuk a reszelt sajttal, a tojással és egyenként elosztjuk a hússzeletekre, majd feltekerjük. A tojásokat habosra felverjük, csipet sóval ízesítjük, azután a töltött húst belemártjuk, azt követően zsemlemorzsában megforgatjuk. Forró olajban aranybarnára sütjük. Esztétikusan rizzsel tálaljuk.

Rizs (300 kcal/fő)

Hozzávalók:(4 személyre)

  • 30 dkg rizs
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 ek. olaj

Elkészítési mód:

A rizst olajon üvegesre pirítjuk, majd felöntjük 6 dl vízzel, sóval beízesítjük, egészben belerakjuk a tisztított vöröshagymát, állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg a víz elpárolog. Az edényt konyharuhával letakarjuk, majd fedővel hermetikusan lezárjuk és kb. 20 percig állni hagyjuk, így a rizs fölszívja a nedvességet. A hagymát kivesszük belőle, s végül egy nagyon finom pergő rizsköretet kapunk.
  

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben