Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Rozmaringos malacpecsenye pezsgős káposztával és sáfrányos rizzsel

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 80 dkg bőrös malackaraj                   
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 szál rozmaring
  • 1 dl olaj

 

Elkészítési mód:

A malackarajt 4x20 dkg-os szeletre vágjuk és egy tepsibe rakjuk. Megszórjuk karikákra vágott fokhagymával, majd rárakjuk a friss rozmaringszálat, sóval meghintjük és 1 dl vizet öntünk hozzá.       Alufóliával légmentesen befedjük és 200 °C-os előmelegített sütőben, kb. 20 percig gőzöljük. Az alufóliát leszedjük róla, olajjal meglocsoljuk, azután 150 °C-on mind a két oldalát szép aranybarnára sütjük, úgy hogy a bőre ropogós legyen.

 

Pezsgős káposzta (120 kcal/fő)

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröskáposzta   
  • 1 ek. olaj                      
  • 5 dkg cukor   
  • 1 ek. ecet
  • 1 dl száraz pezsgő
  • só, őrölt kömény

 

Elkészítési mód:

A torzsájától megtisztított káposztát vékony szeletekre gyaluljuk, besózzuk és 10-15 percig állni hagyjuk. Az olajon a cukrot megpirítjuk (karamellizáljuk), majd beletesszük a kinyomkodott vöröskáposztát. Beízesítjük ecettel, sóval, őrölt köménnyel, azután felöntjük pezsgővel és fedő alatt puhára pároljuk.

 

Sáfrányos rizs (300 kcal/fő)

Hozzávalók:(4 személyre)

  • 30 dkg rizs                                   
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 kk. sáfrány                
  • 2 ek. olaj                                
  • só                                              

 

Elkészítési mód:

A rizst olajon üvegesre pirítjuk, majd felöntjük 6 dl vízzel, sóval beízesítjük, sáfránnyal illatosítjuk, majd egészben belerakjuk a tisztított vöröshagymát, állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg a víz elpárolog. Az edényt konyharuhával letakarjuk, majd fedővel hermetikusan lezárjuk és kb. 20 percig állni hagyjuk, így a rizs fölszívja a nedvességet. A hagymát kivesszük belőle, s végül egy nagyon finom pergő rizsköretet kapunk. 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben