Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Kacsa zúzaragú vargánya gombával

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 40 dkg kacsazúza                                                                 
  • 20 dkg mélyhűtött vargányagomba              
  • 1 kis fej vöröshagyma                       
  • 1 gerezd fokhagyma                         
  • 2 ek. olaj                                           
  • só, bors

A jól átmosott, darabolt kacsazúzát a finomra vágott vöröshagymát olajon lesütjük, majd belekarikázzuk a fokhagymát és egészben hozzáadjuk a vargányagombákat. Vízzel felöntjük, sóval, borssal ízesítjük. Lassú tűzön puhára pároljuk. Ha a leve elfőtt, folyamatosan pótoljuk.

 

Rántott sonkás-sajtos gombóc           (450 kcal/fő)

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 20 dkg sonka                                    
  • 10 dkg reszelt sajt                             
  • 1 db zsemle                                       
  • ½ dl tej                                              
  • 1 csomó petrezselyemzöld                
  • 1 db tojás (gombóchoz)                    
  • 4 db tojás (panírhoz)                         
  • 15 dkg zsemlemorzsa                        
  • 1 dl olaj (sütéshez)                            
  • só, bors

A tejben áztatott zsemlét jól kinyomkodjuk és összekeverjük az apróra vágott sonkával, majd turmixgépbe rakjuk. Hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, tojást és pépesre turmixoljuk, sóval, borssal ízesítjük, majd gombócokat formázunk belőle. A habosra felvert tojásba a gombócokat belemártjuk, majd zsemlemorzsába megforgatjuk és forró olajban aranybarnára sütjük és köretként tálaljuk a gombás kacsazúza ragu mellé. 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben