Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Zöldséges húsfazék

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 40 dkg pulykamell                            
  • 40 dkg mélyhűtött zöldségmix         
  • 1 gerezd fokhagyma                         
  • 5 dkg vaj                                           
  • 1 kis fej vöröshagyma                       

Elkészítési mód:

A pulykamellet kockákra, a vöröshagymát finomra, a fokhagymát karikára vágjuk. Vajon a hagymákat és a húst lesütjük, majd 1 dl vízzel felöntjük és sóval beízesítjük. Hozzáadjuk a zöldségmixet és az egészet puhára pároljuk. Formázott rizzsel esztétikusan tálaljuk.

 

Illatos rizs (300 kcal/fő)

 

Hozzávalók:(4 személyre)

  • 30 dkg rizs                                   
  • 1 kis fej vöröshagyma           
  • 2 kk. őrölt rozmaring   
  • 1 kk. őrölt fahéj
  • 1 kk. őrölt szegfűszeg
  • 2 ek. olaj                                
  • só                                              

 

Elkészítési mód:

A rizst olajon üvegesre pirítjuk, majd felöntjük 6 dl vízzel, sóval beízesítjük, rozmaringgal, fahéjjal és szegfűszeggel illatosítjuk, majd egészben belerakjuk a tisztított vöröshagymát, állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg a víz elpárolog. Az edényt konyharuhával letakarjuk, majd fedővel hermetikusan lezárjuk és kb. 20 percig állni hagyjuk, így a rizs fölszívja a nedvességet. A hagymát kivesszük belőle, s végül egy nagyon finom pergős, illatos rizst kapunk. 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben