Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Tavaszi göngyölt pulykamell rösztivel

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 50 dkg pulykamell                            
  • 10 dkg zöldségmix (mirelit)              
  • 1 gerezd fokhagyma                         
  • 1 db tojás                                          
  • 1 db zsemle                                       
  • 2 ek. olaj a sütéshez                          
  • 1 csomó petrezselyemzöld                
  • 1 kk. Vegeta                                     
  • só                                                                                                     

 

Elkészítési mód:

A kockázott zöldségmixet enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük és félrerakjuk. A zsemlét langyos vízbe beáztatjuk és jól kinyomkodjuk. Hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet, a zúzott fokhagymát, a tojást, botmixerrel pépesítjük, sóval és Vegetával beízesítjük. A pépet összekeverjük a főtt zöldségekkel. A pulykamell filét éles késsel szétnyitjuk, majd folpackon keresztül kiklopfoljuk. A kb. 30×40 cm-es hússzeletet alufóliára helyezzük és a tavaszi tölteléket egyenletesen szétterítjük. Alufóliába óvatosan feltekerjük és becsomagoljuk. Egy lábasba fedő alatt kb. 30 percig vízben pároljuk, majd kivesszük és kibontjuk a fóliából. Tepsibe rakjuk. Olajjal meglocsoljuk, azután előmelegített sütőben 150 °C fokon, szép pirosra sütjük. Legyezőre vágva, rösztivel esztétikusan tálaljuk.

 

Röszti

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 1 kg burgonya                       
  • 1 kis fej vöröshagyma             
  • 5 dkg vaj                               
  • 2 ek. liszt                   
  • 2 ek. olaj                    
  • só, bors                                    

Elkészítési mód:

A jól átmosott burgonyát héjába megfőzzük. Meghámozzuk, majd hagyjuk kihűlni. Káposztareszelőn szálasra reszeljük, liszttel összekeverjük. Menet közben olajban a vajat felolvasztjuk és a kockára vágott hagymát üvegesre pirítjuk. Belerakjuk a reszelt, lisztezett burgonyát, sóval, borssal ízesítjük, majd óvatosan kevergetés mellett enyhén megpároljuk. Egy lisztezett nyújtódeszkára egyenletesen, 3 cm magasan elterítjük. 5 cm széles pogácsaszaggatóval kis tallérokat készítünk belőle, azután tepsibe rakjuk és 180 °C-os előmelegített sütőben mind a két oldalát aranybarnára sütjük. Tálalásnál a tavaszi göngyölt pulykamellhez ízlésesen tálaljuk. 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben