Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Gombás csirkepaprikás „penne” tésztával

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 8 db csirkecomb
  • 20 dkg gomba
  • 5 dkg császárszalonna
  • 5 dkg zsír
  • 32 dkg penne tészta
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. liszt
  • 2 dl tejföl
  • 2 dkg őrölt kalocsai paprika
  • 1 kk. Vegeta
  • só, bors

Elkészítési mód:
A szalonnát, a zöldpaprikát, a tisztított hagymát, a leforrázott, meghámozott paradicsomot kockákra vágjuk. A gombát jól átmossuk, felszeleteljük valamint a fokhagymát összezúzzuk. Zsíron a hagymát, a gombát, a szalonnát, a zöldpaprikát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot. Meghintjük őrölt paprikával, belerakjuk a jól átmosott csirkecombokat és összekeverjük. Sóval, borssal, Vegetával beízesítjük. Fedő alatt pár percig pároljuk, majd 1/2 l vízzel felöntjük és állandó kevergetés mellett lassú tűzön puhára főzzük. Zsírjára sütjük, meghintjük liszttel, összekeverjük, hozzáadjuk a tejfölt, egy kevés vízzel felöntjük és rövid ideig forraljuk. A menet közben enyhén sós vízben megfőzött penne tésztával ízlésesen tálaljuk, petrezselyemzöldjével meghintjük és tejföllel meglocsoljuk.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben