Hozzávalók: (4 személyre)
8 db csirkecomb
20 dkg gomba
5 dkg császárszalonna
5 dkg zsír
32 dkg penne tészta
1 kis fej vöröshagyma
1 db zöldpaprika
2 db paradicsom
1 gerezd fokhagyma
2 ek. liszt
2 dl tejföl
2 dkg őrölt kalocsai paprika
1 kk. Vegeta
só, bors
Elkészítési mód:
A szalonnát, a zöldpaprikát, a tisztított hagymát, a leforrázott, meghámozott paradicsomot kockákra vágjuk. A gombát jól átmossuk, felszeleteljük valamint a fokhagymát összezúzzuk. Zsíron a hagymát, a gombát, a szalonnát, a zöldpaprikát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot. Meghintjük őrölt paprikával, belerakjuk a jól átmosott csirkecombokat és összekeverjük. Sóval, borssal, Vegetával beízesítjük. Fedő alatt pár percig pároljuk, majd 1/2 l vízzel felöntjük és állandó kevergetés mellett lassú tűzön puhára főzzük. Zsírjára sütjük, meghintjük liszttel, összekeverjük, hozzáadjuk a tejfölt, egy kevés vízzel felöntjük és rövid ideig forraljuk. A menet közben enyhén sós vízben megfőzött penne tésztával ízlésesen tálaljuk, petrezselyemzöldjével meghintjük és tejföllel meglocsoljuk.