Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Babos burgonyás csirkepaprikás galuskával

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 8 db alsó csirkecomb
  • 20 dkg bab (konzerv)
  • 20 dkg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. paradicsompüré
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 ek. kalocsai őrölt paprika
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • 5 dkg zsír
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • só, bors

Elkészítési mód:

A csirkecombokat jól átmossuk. A megtisztított hagymát és a zöldpaprikát kockára, a burgonyát karikákra, a petrezselyemzöldjét és a fokhagymát finomra vágjuk. A hagymát zsíron megdinszteljük, majd belerakjuk a csirkecombokat, a burgonyát, a paradicsompürét, a fokhagymát, majd meghintjük őrölt paprikával, gyorsan összekeverjük és megszórjuk a petrezselyemzöldjével. Sóval, borssal ízesítjük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Felforraljuk, azután lassú tovább főzzük és hozzáadjuk a babot. A menet közben sóval beízesített lisztből és tojásból kevert tésztát kanállal beleszaggatjuk és készre főzzük. Tálalás előtt beleöntjük a tejfölt, egy forralás után paprikával, petrezselyemzölddel és paradicsomrózsával díszítve tálaljuk. A tetejét tejföllel meglocsoljuk.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben