Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Illatos csirkemell falatok ananászos rizzsel

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 50 dkg csirkemell
  • 4 db tojásfehérje
  • 10 dkg étkezési keményítő
  • 1 kk. őrölt fahéj
  • 1 kk. őrölt szegfűszeg
  • 1 kk. Vegeta
  • 2 dl olaj a sütéshez

Elkészítési mód:

A csirkemellet csíkokra vágjuk, sóval, Vegetával és az illatos fűszerekkel beízesítjük. A tojásfehérjét a keményítővel felverjük, majd ráöntjük a csirkemell csíkokra s jól összekeverjük. A húscsíkokat darabonként belerakjuk a forró olajba, majd aranybarnára sütjük.

Ananászos rizs (350 kcal/fő)

Hozzávalók:(4 személyre)

  • 30 dkg rizs
  • 1 db ananász
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek. olaj
  • 2 dkg vaj

Elkészítési mód:

A rizst olajon üvegesre pirítjuk, majd felöntjük 9 dl vízzel, sóval beízesítjük, egészben belerakjuk a tisztított vöröshagymát, állandó kevergetés mellett puhára főzzük. Amikor a rizs megdagad az edényt konyharuhával letakarjuk, majd fedővel hermetikusan lezárjuk és kb. 20 percig állni hagyjuk, így a rizs fölszívja a megmaradt folyadékot. Menet közben az ananászt héjától megtisztítjuk, a közepét kiszúrjuk, egy karikát vágunk a díszítéshez, a többit összekockázzuk és vajon megpároljuk. Kivesszük a rizsből a hagymát és összekeverjük a vajban párolt ananásszal. Felforrósítjuk és a hús mellé formázva köretként tálaljuk, majd ananászkarikával és egy szem málnával díszíthetjük.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben