Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Tepsis burgonya

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Tepsis burgonya

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 60 dkg burgonya
  • 1 db kis fej vöröshagyma
  • 8 db tojás
  • 10 dkg házi füstölt kolbász
  • 10 dkg császárszalonna
  • 3 dl tejföl
  • 20 dkg trappista sajt
  • ½ dl tej
  • 2 dkg vaj
  • 1 ek. zsemlemorzsa
  • 1 ek. Vegeta
  • 2 ek. olívaolaj

Előkészítés:
Jó bő vízzel mossuk át a burgonyát és héjában tegyük fel főni. Ha puhára főtt héjától tisztítsuk meg. A tojásokat főzzük keményre (10 perc), a szalonnát és a hagymát kockára, a házi füstölt kolbászt, a burgonyát, a tojást karikákra vágjuk és a sajtot lereszeljük.
Elkészítési mód:

A szalonnát, a hagymát és a kolbászt olívaolajon megpirítjuk, majd 1 dl tejföllel összekeverjük. A tepsit vajjal kikenjük, meghintjük zsemlemorzsával. A karikára vágott főtt burgonyát kétfelé osztjuk, egyik felét egyenletesen elterítjük a tepsi aljára, majd megszórjuk a karikára vágott főtt tojással és leöntjük a tejfölös-szalonnás-kolbászos raguval. Azután lefedjük a megmaradt karikákra vágott burgonyával. 2 dl tejfölt a tejjel és a reszelt sajttal elkeverjük, sóval, Vegetával beízesítjük, azután egyenletesen elterítjük a burgonya tetején. Előmelegített sütőben, 150 °C-on, szép világosbarnára sütjük. Amikor kész tálalásnál kockákra vágjuk, tejföllel meglocsoljuk és petrezselyemzöldjével díszítjük.
  

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben