Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Sertésszűzpecsenye sajtos köntösben

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 48 dkg sertésszűzpecsenye
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek. liszt
  • 2 dl tej
  • 15 dkg reszelt trappista sajt
  • 1 ek. olaj
  • só, bors, Vegeta

Elkészítési mód:

A szűzpecsenyét 8 db 6 dkg-os érmékre vágjuk. Enyhén kiklopfoljuk, majd megsózzuk és kevés olajon mind a két oldalát megpirítjuk. A fokhagymát péppé zúzzuk és vajon megfuttatjuk, azután megszórjuk liszttel, összekeverjük, majd tejjel felöntjük és sűrű kevergetés mellett felforraljuk. Sóval, borssal, Vegetával ízesítjük. Botmixerrel krémesítjük, azt követően összekeverjük a reszelt sajttal. Menet közben a szűzpecsenyéket tepsibe rakjuk és a sajtos krémmel befedjük. 200 °C-os előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Krokettel tálaljuk.


Burgonyakrokett (400 kcal/fő)

Hozzávalók:(4 személyre)

  • 80 dkg burgonya
  • 10 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 2 dl olaj a sütéshez
  • só, bors

Elkészítési mód:

A burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk és sós vízben megfőzzük, leszűrjük és krumplitörővel összetörjük. Hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a lisztet és 1 db tojássárgáját. Ha puha a tészta, akkor zsemlemorzsát hozzátehetünk. Egy lisztes deszkán kinyújtjuk, majd csíkokra vágjuk, hengereket formázunk belőle és lisztes késsel 5 cm-es hosszú darabokra vágjuk. A tojást felverjük, sóval beízesítjük, a tésztarudacskákat egyenként belemártjuk, azután zsemlemorzsába megforgatjuk s forró olajban aranybarnára sütjük.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben