topbar
fejlec01

foetel Spenótos burgonyafőzelék sült császárszalonnával

 

Hozzávalók: (4 személyre)

50 dkg császárszalonna

2 gerezd fokhagyma

60 dkg burgonya

10 dkg spenót

2 ek. liszt

5 dkg vaj

2 dl tej

1 dl tejföl

1 kk.őrölt babérlevél

1 ek. olívaolaj

Elkészítési mód:

A karikára vágott tisztított burgonyát egy lábasba rakjuk, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy ellepje. Sóval, őrölt babérlevéllel ízesítjük és puhára főzzük. Vajon az apróra tépkedett spenótot és a karikákra vágott fokhagymát megdinszteljük, majd meghintjük liszttel. Állandó kevergetés mellett felöntjük tejjel és a simára kevert tejföllel, felforraljuk azután hozzáadjuk a burgonyához és készre főzzük. Menet közben a császárszalonnát négyfelé szeleteljük, majd keresztbe bevagdaljuk, olajon mindkét oldalát szép pirosra sütjük és mintegy kakastaréj díszként tálaljuk a spenótos főzelékre.
 

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben