Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Spenótos burgonyafőzelék sült császárszalonnával

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 50 dkg császárszalonna
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 60 dkg burgonya
  • 10 dkg spenót
  • 2 ek. liszt
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • 1 dl tejföl
  • 1 kk.őrölt babérlevél
  • 1 ek. olívaolaj

Elkészítési mód:

A karikára vágott tisztított burgonyát egy lábasba rakjuk, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy ellepje. Sóval, őrölt babérlevéllel ízesítjük és puhára főzzük. Vajon az apróra tépkedett spenótot és a karikákra vágott fokhagymát megdinszteljük, majd meghintjük liszttel. Állandó kevergetés mellett felöntjük tejjel és a simára kevert tejföllel, felforraljuk azután hozzáadjuk a burgonyához és készre főzzük. Menet közben a császárszalonnát négyfelé szeleteljük, majd keresztbe bevagdaljuk, olajon mindkét oldalát szép pirosra sütjük és mintegy kakastaréj díszként tálaljuk a spenótos főzelékre.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben