Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Zöldséges pásztortarhonya

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók: (4 személyre)

 

  • 25 dkg tarhonya
  • 1 db zöldpaprika
  • 10 dkg gyulai kolbász
  • 10 dkg császárszalonna
  • 1 szál sárgarépa
  • 30 dkg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 db tojás
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • 2 dkg kalocsai őrölt paprika
  • 1 kk. Vegeta
  • 5 dkg sertészsír

Elkészítési mód:

A szalonnát, a hagymát, a zöldpaprikát kockákra, a zöldségeket, a kolbászt, a burgonyákat karikákra, a petrezselyemzöldjét finomra vágjuk. Zsíron a szalonnát, a kolbászt és a tarhonyát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymát, a zöldségeket, a zöldpaprikát és a petrezselyemzöldjét, majd beízesítjük őrölt paprikával, Vegetával és sóval, azután felöntjük 1 dl vízzel, nagy lángon fedő alatt pároljuk. Állandó kevés mellett a folyadékot pótoljuk és addig főzzük, amíg a bennelevők meg nem puhulnak. Zsírjára sütjük és a menet közben sóval ízesített felvert tojásokat hozzáadjuk, összekeverjük és pár perc alatt készre főzzük. Szép kerek formával tálaljuk, a tetejét hagymarózsával díszítjük és petrezselyemzöldjével meghintjük.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben