Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Citromos-vajas mangalica szűzpecsenye

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 60 dkg mangalica szűzpecsenye
  • 1 dl citromlé
  • 5 dkg vaj
  • 1 ek. liszt
  • 2 db citrom

Elkészítési mód:

A szűzpecsenyét keresztbe vágva nyolcfelé szeleteljük. Sóval meghintjük és folpackon keresztül kiklopfoljuk. A vajat felolvasztjuk és a hússzeletek mindkét oldalát megpirítjuk, majd a húsokat kivesszük a serpenyőből, azután liszttel meghintjük a pecsenyelevet és felöntjük citromlével. Kevés folyadék hozzáadásával, állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg bársonyos krémes mártást nem kapunk. A citromot karikákra vágjuk és hozzáadjuk a mártáshoz, majd belerakjuk a húsokat és az egészet fedő alatt lassú tűzön megpároljuk. Hercegnőburgonyával esztétikusan tálaljuk.

Hercegnő burgonya ( 350 kcal/ fő)

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 40 dkg burgonya
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 5 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 1 dl tejföl

Elkészítési mód:
A héjától megtisztított burgonyát jól átmossuk és kockákra vágjuk. Bő sós vízben puhára főzzük, azután leszűrjük. Hagyjuk langyosra hűlni, majd hozzáadjuk a tejfölt, a tojás sárgáját, a reszelt sajtot, a vajat, botmixerrel krémesre pépesítjük. Nyomózsák segítségével egy sütőpapírral kibélelt tepsibe díszes kis kupacokra adagoljuk. 200 °C-os előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.