foetel Citromos vajas mangalica szűzpecsenye

 

Hozzávalók: (4 személyre)

60 dkg mangalica szűzpecsenye

1 dl citromlé

5 dkg vaj

1 ek. liszt

2 db citrom

 

Elkészítési mód:

A szűzpecsenyét keresztbe vágva nyolcfelé szeleteljük. Sóval meghintjük és folpackon keresztül kiklopfoljuk. A vajat felolvasztjuk és a hússzeletek mindkét oldalát megpirítjuk, majd a húsokat kivesszük a serpenyőből, azután liszttel meghintjük a pecsenyelevet és felöntjük citromlével. Kevés folyadék hozzáadásával, állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg bársonyos krémes mártást nem kapunk. A citromot karikákra vágjuk és hozzáadjuk a mártáshoz, majd belerakjuk a húsokat és az egészet fedő alatt lassú tűzön megpároljuk. Hercegnőburgonyával esztétikusan tálaljuk.

 

Hercegnő burgonya

Hozzávalók: (4 személyre)

40 dkg burgonya

10 dkg reszelt sajt

5 dkg vaj

1 db tojás

1 dl tejföl

 

Elkészítési mód:

A héjától megtisztított burgonyát jól átmossuk és kockákra vágjuk. Bő sós vízben puhára főzzük, azután leszűrjük. Hagyjuk langyosra hűlni, majd hozzáadjuk a tejfölt, a tojás sárgáját, a reszelt sajtot, a vajat, botmixerrel krémesre pépesítjük. Nyomózsák segítségével egy sütőpapírral kibélelt tepsibe díszes kis kupacokra adagoljuk. 200 °C-os előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben