Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Eredeti bécsi szelet majonézes burgonyasalátával

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 80 dkg szürkemarha borjú karajfilé
  • 6 db tojás
  • 5 dkg liszt
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg vaj

Elkészítési mód:
A karajt négyfelé vágjuk, megsózzuk és egyenként folpackon keresztül vékonyra kiklopfoljuk. Egy szép nagy szelet húst kapunk. A tojást sóval ízesítjük és jó habosra felverjük, egy-egy tálcára előkészítjük a lisztet és a zsemlemorzsát. (Megj.: Javaslom, hogy munkafázis betartása végett a panírhoz szükséges anyagokat rakjuk sorrendbe. Liszt, tojás, zsemlemorzsa.) A húsokat egyenként lisztbe, majd tojásba és befejezésül zsemlemorzsával befedjük. A vajat egy serpenyőben felhevítjük és a húst belerakjuk majd egyenként aranybarnára sütjük. (Megj.: Engedjük, hogy megpiruljon az egyik oldala, majd megfordítjuk és pár percig fedővel lefedjük.) Majonézes burgonyával és citrommal tálaljuk.

Majonézes burgonya
Hozzávalók: (4 személyre)

  • 60 dkg burgonya
  • 5 ek. majonéz
  • ½ dl citromlé

Elkészítési mód:
A burgonyát héjába feltesszük főzni, majd lehűtjük, a héjától megtisztítjuk, majd vékony karikákra vágjuk. A majonézt összekeverjük a citromlével, sóval beízesítjük és összekeverjük a burgonyával.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben