Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Szarvas bélszín házi burgonyafánkkal, erdei gyümölcsmártással

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

 

Szarvas bélszín ( 260 kcal/ fő)
Hozzávalók: (4 személyre)

  • 80 dkg szarvasbélszín
  • 2 ek. olaj
  • 2 ek. mustár
  • só, bors

Elkészítési mód:
A bélszínt bekenjük mustárral, borssal, sóval meghintjük, alufóliába tekerjük és min. 1 napig hűtőben érleljük. A tepsibe 2 dl vizet öntünk, majd belerakjuk a fóliába érlelt szarvas bélszínt. 200 °C-os előmelegített sütőben 15 percig pároljuk. Kivesszük a fóliából, meglocsoljuk olajjal és 150 °C-on szép barnára sütjük. Felszeleteljük és burgonyafánkkal tálaljuk, mellé krémes erdei gyümölcsmártást kínálunk.

Erdei gyümölcsmártás (180 kcal/fő)
Hozzávalók: (4 személyre)

  • 30 dkg vegyes erdei gyümölcs (mirelit)
  • 3 dkg vaj
  • 2 ek. cukor
  • 1 t. vaníliás cukor
  • 1 dl tej
  • 1 db tojás
  • ½ dl tejszín
  • 1 mk. őrölt fahéj
  • 1 mk. őrölt szegfűszeg
  • egy csipet só

Elkészítési mód:
Vajon megpároljuk a gyümölcsöket, majd hozzáöntjük a tejet. Felforraljuk, beízesítjük cukrokkal, fahéjjal, szegfűszeggel, sóval, majd botmixerrel krémesre turmixoljuk. A tojássárgáját és a tejszínt összekeverjük, hozzáadjuk a krémhez és egy forralás után tálaljuk.

 

 


Házi burgonyafánk (450 kcal/fő)
Hozzávalók: (4 személyre)

  • 50 dkg burgonya
  • 30 dkg liszt
  • 1 dl tej
  • 3 db tojássárgája
  • 1 ek. kristálycukor
  • 2 dkg élesztő
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 ek. só 
  • olaj a sütéshez 

A burgonyát megmossuk és héjába feltesszük főzni. Amikor a villát könnyedén beletudjuk szúrni, akkor megfőtt, a tűzről levesszük, lehűtjük, meghámozzuk és krumplinyomóval áttörjük. Langyos tejbe az élesztőt belecsipkedjük, megszórjuk cukorral és hagyjuk felfutni. A lisztet, a burgonyát és a tojássárgáját olívaolajjal és sóval együtt hólyagosra dagasztjuk, konyharuhával letakarjuk. Meleg helyen kb. 30 percig hagyjuk megkelni. Amikor a tészta duplájára dagadt, beolajozott kanál segítségével diónyi fánkokat formázunk és bő forró olajban aranybarnára sütjük.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben