Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Tavaszi szürkemarhaborjú-ragu medvehagymás rizzsel

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 


Hozzávalók: (4 személyre)

  • 50 dkg szürkemarhaborjú-comb
  • 10 dkg császárszalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 15 dkg zöldborsó
  • 10 dkg karfiolrózsa
  • 1 cs. petrezselyemzöld
  • 3 ek. olívaolaj
  • só, Vegeta

Elkészítési mód:

A húst, a sárgarépát és a szalonnát kockákra, a vöröshagymát és a petrezselyemzöldjét finomra vágjuk. A karfiolt apró rózsáira szedjük. A hagymát és a szalonnát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a húst, meghintjük petrezselyemzöldjével. Sóval, Vegetával ízesítjük. Zsírjára sütjük, majd hozzáadjuk a kockázott sárgarépát, 1 dl vízzel felöntjük és lassú tűzön főzzük, amíg a bennelevők megpuhulnak. (Menet közben, ha szükséges a folyadékot pótolhatjuk.) Belerakjuk a zöldborsót és a karfiolrózsákat, majd pár perc alatt intenzív tűzön készre főzzük.

Medvehagymás rizs (300 kcal/fő)

Hozzávalók:(4 személyre)

  • 32 dkg rizs
  • 2 ek. olaj
  • 1 cs. medvehagyma
  • 2 dkg vaj

Elkészítési mód:

A rizst olajon üvegesre pirítjuk, majd felöntjük 8 dl vízzel, sóval beízesítjük, állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg a víz elpárolog. Az edényt konyharuhával letakarjuk, majd fedővel hermetikusan lezárjuk és kb. 20 percig állni hagyjuk, így a rizs fölszívja a nedvességet. Egy nagyon finom pergő rizsköretet kapunk. Menet közben a medvehagymát leturmixoljuk, vajon megpároljuk és összekeverjük a párolt rizzsel. A borjúragu mellé formázva köretként tálaljuk.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben