topbar
fejlec01

foetel Tavaszi szürkemarhaborjú ragu medvehagymás rizzsel

Hozzávalók:
(4 személyre)

50 dkg szürkemarhaborjú-comb

10 dkg császárszalonna

1 fej vöröshagyma

2 szál sárgarépa

15 dkg zöldborsó

10 dkg karfiolrózsa

1 cs. petrezselyemzöld

3 ek. olívaolaj

só, Vegeta

 

Elkészítési mód:

A húst, a sárgarépát és a szalonnát kockákra, a vöröshagymát és a petrezselyemzöldjét finomra vágjuk. A karfiolt apró rózsáira szedjük. A hagymát és a szalonnát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a húst, meghintjük petrezselyemzöldjével. Sóval, Vegetával ízesítjük. Zsírjára sütjük, majd hozzáadjuk a kockázott sárgarépát, 1 dl vízzel felöntjük és lassú tűzön főzzük, amíg a bennelevők megpuhulnak. (Menet közben, ha szükséges a folyadékot pótolhatjuk.) Belerakjuk a zöldborsót és a karfiolrózsákat, majd pár perc alatt intenzív tűzön készre főzzük.

Medvehagymás rizs

Hozzávalók:
(4 személyre)

32 dkg rizs

2 ek. olaj

1 cs. medvehagyma

2 dkg vaj

 

Elkészítési mód:

A rizst olajon üvegesre pirítjuk, majd felöntjük 8 dl vízzel, sóval beízesítjük, állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg a víz elpárolog. Az edényt konyharuhával letakarjuk, majd fedővel hermetikusan lezárjuk és kb. 20 percig állni hagyjuk, így a rizs fölszívja a nedvességet. Egy nagyon finom pergő rizsköretet kapunk. Menet közben a medvehagymát leturmixoljuk, vajon megpároljuk és összekeverjük a párolt rizzsel. A borjúragu mellé formázva köretként tálaljuk.
 

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben