Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Lecsós csirkecombok galuskával

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 8 db csirkecomb
  • 5 dkg császárszalonna
  • 5 dkg zsír
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 3 db zöldpaprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dkg őrölt kalocsai paprika
  • 1 kk. Vegeta
  • só, bors

Galuska:

  • 40 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 1 ek. olaj
  • 1 dl tej

Elkészítési mód:
A szalonnát, a tisztított hagymát, a leforrázott, meghámozott paradicsomot kockákra, a paprikát hosszába szeletekre vágjuk. A fokhagymát összezúzzuk. Zsíron a hagymát, a szalonnát, a zöldpaprikát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot. Meghintjük őrölt pirospaprikával, belerakjuk a jól átmosott csirkecombokat, sóval, borssal és Vegetával beízesítjük. Zsírjára sütjük, összekeverjük, egy kevés vízzel felöntjük és lassú tűzön puhára főzzük. Főzés közben a folyadékot pótolhatjuk.

Egy edénybe 2 l vizet felteszünk forralni. Sóval ízesítjük és olajat adunk hozzá. Menet közben a lisztet a tojással, a tejjel összekeverjük és sóval ízesítjük. Apró lyukú galuskaszaggatóval beleszaggatjuk a forrásban lévő vízbe a tésztát. Amikor a galuskák feljönnek a víz tetejére tésztaszűrővel leszűrjük, és köretként tálaljuk a magyaros csirkecombok mellé. Paradicsommal, petrezselyemzöldjével és zöldpaprikával díszítjük.