Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Tejfölös savanyú káposzta gazdagon

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 50 dkg borjúcomb
  • 20 dkg kolozsvári szalonna
  • 40 dkg füstölt tarja
  • 2 pár debreceni
  • 60 dkg savanyú káposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 ek. olaj
  • 1 dl tejföl
  • 1 cs. petrezselyemzöld
  • só, bors

A borjúhúst, a hagymát kockákra, a szalonnát és a füstölt tarját szeletekre, a kolbászt hosszába, a petrezselyemzöldjét finomra vágjuk. Olajon a hagymát és a húst megdinszteljük hozzáadjuk az apró savanyú káposztát és felöntjük 2 dl vízzel, sóval, borssal ízesítjük, majd lassú tűzön készre főzzük. A folyadékot menet közben pótoljuk. A szalonnát és a kolbászt bevagdaljuk és kevés olajban a tarjával együtt pirosra sütjük. A szalonnát, a kolbászt és a tarját a káposztára ízlésesen rárakjuk, majd simára kevert tejföllel meglocsoljuk és petrezselyemzöldjével meghintjük.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben