Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Roston sütött hekkfilé citromosan zöldséges rizzsel

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 80 dkg hekkfilé
  • 3 db citrom
  • 1 dl tej
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 cs. petrezselyemzöld
  • 1 ek. olívaolaj

Elkészítési mód:

A filézett hekket besózzuk, majd felöntjük tejjel és zúzott fokhagymát adunk hozzá. 1 napig hűtőben érleljük. Sütés előtt kivesszük az edényből, majd szalvétával felitatjuk róla a sós-fokhagymás tejet. Kevés olajjal bekenjük és mind a két oldalát előmelegített rostlapon megsütjük. Menet közben citrommal locsoljuk. Zöldséges rizzsel tálaljuk, citrommal és finomra vágott petrezselyemzölddel díszítjük.

Zöldséges rizs (360 kcal/fő)

Hozzávalók:(4 személyre)

  • 30 dkg rizs
  • 10 dkg zöldborsó
  • 10 dkg sárgarépakocka
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dkg vaj
  • 2 ek. olaj

Elkészítési mód:
A rizst olajon üvegesre pirítjuk, majd felöntjük 9 dl vízzel. Sóval beízesítjük és belerakjuk egészben a tisztított vöröshagymát, állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg a víz elpárolog. Az edényt konyharuhával letakarjuk, majd fedővel hermetikusan lezárjuk és kb. 20 percig állni hagyjuk, így a rizs fölszívja a nedvességet és megpuhul. A hagymát kivesszük belőle, s végül egy nagyon finom pergő rizsköretet kapunk. Menet közben sós vízben megfőzzük a zöldborsót és a sárgarépát, vajon megfuttatjuk és összekeverjük a rizzsel.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben