Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Zöldséges finom fasírt

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 10 dkg darált marhacomb
  • 10 dkg darált sertéslapocka
  • 10 dkg darált pulyka hús
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg sárgarépakocka
  • 5 dkg zellerkocka
  • 5 dkg petrezselyemgyökér kocka
  • 10 dkg brokkoli
  • 5 dkg karfiol
  • 2 szelet kenyér héjától megtisztítva
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 1 cs. petrezselyemzöld
  • 1 tk. őrölt piros paprika
  • 1 ek. olívaolaj
  • 4 dl olaj (sütéshez)
  • só, Vegeta

Elkészítési mód:
A kenyérszeleteket egy tálba tesszük és annyi langyos vizet öntünk rá, hogy ellepje. Addig hagyjuk a vízben amíg megszívja magát, majd a felesleges vizet enyhén kinyomkodjuk belőle. Hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát és petrezselyemzöldet, az olívaolajat, a zsemlemorzsát, a sós vízben megfőzött, majd botmixerrel krémesített zöldségeket valamint a fűszereket, azután jól összekeverjük. Jó ízesnek kell lennie, ezért javaslom, kóstolják meg. Hozzáadjuk a 3 féle darált húst és összegyúrjuk. Ha nem elég kemény tegyünk még bele zsemlemorzsát. (Megj.: Én nem használok hozzá tojást.) Egy tálcára kiöntjük a zsemlemorzsát, a zöldséges húsmasszából golyókat késztünk, zsemlemorzsában megforgatjuk. Menet közben az olajat felforrósítjuk, és kisütjük a húsgolyókat. Retekkel, paradicsommal, uborkával, paprikával, hagymával tálaljuk és fogyasszuk.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben