Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Töltött karalábélevél, kapros karalábéfőzelék-ágyon

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

 

Hozzávalók (4 személyre):

  • 60 dkg karalábé
  • 8 db karalábélevél
  • 20 dkg darált sertéscomb
  • 10 dkg darált marhacomb
  • 20 dkg rizs
  • 2 ek. liszt
  • 1 dl tejföl
  • 1 cs. kapor
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. olívaolaj
  • só, Vegeta

Elkészítési mód:
A húsokat, a rizst, a finomra vágott fokhagymát összegyúrjuk, és sóval, Vegetával ízesítjük, majd beletöltjük a leforrázott karalábélevelekbe. A levél keskenyebb végére helyezzük a tölteléket, az egyik felét ráhajtjuk a töltelékre, majd feltekerjük, a másik felét a mutatóujjunk segítségével benyomkodjuk. (Megj.: Ne töltsük feszesre a karalábéleveleket, legyen helye a rizsnek megdagadni!) A karalábét összekockázzuk, megfuttatjuk olívaolajon, és a már betöltött karalábéleveleket rárakjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, azután az apróra vágott kaporral fűszerezzük, majd sóval ízesítjük. Lassú tűzön, puhára főzzük. A töltelékeket kivesszük. A kockázott főtt karalábét liszttel és tejföllel behabarjuk, majd a töltelékeket visszarakjuk és felforraljuk. Kaporral díszítve tálaljuk.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben