topbar
fejlec01

foetel Gyulai kolbásszal töltött csemege sertéskaraj

 

Hozzávalók: (4 személyre)

1 szál gyulai kolbász

60 dkg sertéskarajfilé egybe

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 cs. petrezselyemzöld

½ dl olívaolaj

só, bors, Vegeta

40 dkg zöldborsó

1 tubus majonéz

1 cs. friss kapor

 

Elkészítési mód:

Az egész sertéskarajt egy éles vékony pengéjű késsel hosszába átszúrjuk, egyszer megforgatjuk, belefűzzük a gyulai kolbászt, és bedörzsöljük sóval és borssal. Menet közben egy edényben az olívaolajat felforrósítjuk, és hozzáadjuk a fokhagymát, a vöröshagymát és a petrezselyemzöldet, majd belerakjuk a gyulai kolbásszal töltött húst. Folyamatosan átforgatjuk úgy, hogy mindenhol kifehéredjen. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és félpuhára főzzük, majd előmelegített 150 °C-os sütőben szép aranybarnára sütjük.
A zöldborsót 5-10 perc alatt enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük. A majonézt a finomra vágott kaporral és a borsóval összekeverjük. Köretként tálaljuk a szépen szeletelt gyulai töltött karaj mellé.
 

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben