Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Mangalica karaj friss zöldségekkel roston sütve

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók (4 személyre):

• 80 dkg (8 szelet) mangalica karaj
• 40 dkg burgonya
• 20 dkg répa
• 20 dkg gomba
• 1 db zsenge tök
• 2 db paprika
• 1 cs. újhagyma
• 1 fej vöröshagyma
• 1 cs. petrezselyemzöld
• 3 gerezd fokhagyma
• 2 ek. olaj
• só, bors


A 8 szelet csontos mangalicakarajt egy lábasban kevés olajon enyhén mind a két oldalát megpirítjuk, sóval, borssal beízesítjük és felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a tört fokhagymát, a tisztított vöröshagymát és az aprított petrezselyemzöldjét. Rövid ideig forraljuk és hagyjuk kihűlni. Egy-két napig hűtőbe rakjuk érlelni. Sütés előtt a zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, feldaraboljuk és a hússal együtt állandó forgatás mellett, forró rostlapon kevés olajjal locsolgatva megsütjük. Ízlésesen, újhagymával díszítve tálaljuk.
  

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben