Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Zöldséges szürkemarharagu pirított újburgonyával

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók (4 személyre):

  •  60 dkg szürkemarha comb
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 10 dkg friss zöldbab
  • 10 dkg friss zöldborsó
  • 20 dkg sárgarépakocka
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 db paradicsom
  • 60 dkg újburgonya
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 dl étolaj (a burgonya pirításához)
  • 1 kk. sáfrány
  • 1 cs. kapor
  • só, bors

A szürkemarha combot, a kolozsvári szalonnát, a hagymát kockákra, a kaprot finomra vágjuk, a paradicsomot leforrázzuk és héjától megtisztítjuk. Olívaolajon a hagymát és a szalonnát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot, a húst, ezt követően meghintjük a finomra vágott kaporral és a sáfránnyal. Zsírjára sütjük, azután felöntjük vízzel, sóval, borssal ízesítjük és lassú tűzön puhára főzzük. A folyadékot közben folyamatosan pótoljuk. Belerakjuk a zöldségeket és készre főzzük. Menet közben az újburgonyát megtisztítjuk, kettévágjuk és enyhén sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük, majd forró olajban megsütjük. Köretként tálaljuk a ragu mellé, paradicsomrózsával, kaporral valamint sáfránnyal ízlésesen díszítjük.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben