Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Birkapörkölt pásztor tarhonyával

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 80 dkg kockázott birkacomb
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db zöldpaprika
  • 2 db paradicsom
  • 10 dkg sertészsír
  • 5 dkg kalocsai őrölt paprika
  • 1 kk. köménymag
  • só, bors,

Elkészítési mód:
A hagymát zsíron megpirítjuk, majd hozzáadjuk az átmosott, kockázott birkahúst. Sóval, borssal, köménnyel ízesítjük, zsírjára sütjük, azután belerakjuk a héjától leforrázott paradicsomot, a kockákra vágott paprikát és a zúzott fokhagymát. Meghintjük őrölt pirospaprikával, összekeverjük, zsírjára pörköljük, azután felöntjük kevés vízzel és állandó kevergetés mellett lassú tűzön kb. 2,5 – 3 óra alatt puhára főzzük. Ha a levét lefővi, a folyadékot pótoljuk.

Pásztortarhonya (530 kcal/fő)

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 20 dkg tarhonya
  • 40 dkg burgonya
  • 4 db tojás
  • 10 dkg császárszalonna
  • 3 dkg sertészsír

Elkészítési mód:

A kockázott szalonnát és a tarhonyát zsíron megpirítjuk, majd hozzáadjuk a karikákra vágott burgonyát és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Sóval beízesítjük és állandó kevergetés mellett, folyadék pótlásával a bennelévőket puhára főzzük. Zsírjára sütjük és a menet közben sóval ízesített felvert tojásokat ráöntjük, majd összekeverjük és egy perc alatt készre főzzük.
Ízlésesen tálaljuk, díszítjük és köretként adjuk a forró birkapörkölt mellé.