Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Szürkemarha borjútokány Silver Major módra

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 40 dkg szürkemarha borjúcomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 cs.friss kapor
  • 10 dkg zöldborsó
  • 60 dkg újburgonya
  • 1 cs. zöld spárga
  • 10 dkg zöldbab
  • 2 db zöldpaprika
  • 3 db paradicsom
  • 2 ek. olaj
  • 1 ek. liszt
  • só, bors

Elkészítési mód:
A hagymát, a paprikát, a paradicsomot apró kockákra, a kaprot finomra és a húst hosszú vékony metéltre (csíkokra) vágjuk. A hagymát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a húst, a paradicsomot, a paprikát és a kaprot. Sóval, borssal beízesítjük és állandó kevergetés mellett zsírjára sütjük. Liszttel bestauboljuk, (lisztszórással sűrítés) jól összekeverjük, majd kevés vízzel felöntjük. Lassú tűzön puhára pároljuk. Menet közben az apró kerek újburgonyát héjától megtisztítjuk, a zöldbabot, a zöldborsót, a spárgát és a burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük és köretként tálaljuk a tokány mellé. Paradicsomrózsával és kaporvirággal díszíthetjük.
  

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben