topbar
fejlec01

foetel Szürkemarha borjútokány Silver Major módra

 

Hozzávalók: (4 személyre)

40 dkg szürkemarha borjúcomb

1 fej vöröshagyma

1 cs.friss kapor

10 dkg zöldborsó

60 dkg újburgonya

1 cs. zöld spárga

10 dkg zöldbab

2 db zöldpaprika

3 db paradicsom

2 ek. olaj

1 ek. liszt

só, bors

 

Elkészítési mód:

A hagymát, a paprikát, a paradicsomot apró kockákra, a kaprot finomra és a húst hosszú vékony metéltre (csíkokra) vágjuk. A hagymát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a húst, a paradicsomot, a paprikát és a kaprot. Sóval, borssal beízesítjük és állandó kevergetés mellett zsírjára sütjük. Liszttel bestauboljuk, (lisztszórással sűrítés) jól összekeverjük, majd kevés vízzel felöntjük. Lassú tűzön puhára pároljuk. Menet közben az apró kerek újburgonyát héjától megtisztítjuk, a zöldbabot, a zöldborsót, a spárgát és a burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük és köretként tálaljuk a tokány mellé. Paradicsomrózsával és kaporvirággal díszíthetjük.
  

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben