Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Rozmaringos szűzpecsenye pirított gomba kalappal, cukkini tócsnival

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 60 dkg mangalica szűzpecsenye
  • 40 dkg gombafej
  • 3 szál friss rozmaring
  • 2 ek. olaj

Cukkini tócsni (200 kcal/fő)
Hozzávalók: (4 személyre)

  • 4 db cukkini
  • 2 ek. liszt
  • 3 ek. olaj
  • 1 dl tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors

Elkészítési mód:

A szűzpecsenyét egyenlő darabokra felkarikázzuk, megnyomkodjuk, besózzuk. A gombafejeket jól átmossuk. Az olajat felhevítjük, majd belerakjuk a gombafejeket, a szűzpecsenye-karikákat és az összetört friss rozmaringot. A gombának és a húsnak mind a két oldalát megpirítjuk. ½ dl vizet teszünk hozzá és pár pillanatig fedő alatt pároljuk. Menet közben a cukkinit megmossuk, és lereszeljük, tejföllel, liszttel összekeverjük, majd sóval, borssal és tört fokhagymával ízesítjük. Teflonserpenyőben kevés felforrósított olajban egy evőkanállal adagolva kerek formára terítjük a tésztát, hogy szép vékony lepényt kapjunk. Mindkét oldalát pirosra sütjük. A tócsnit szalvétára kiszedjük és a felesleges olajat felitatjuk. A cukkinitócsnira rakjuk a húst és a gombát, a pecsenyelével leöntjük és friss rozmaringgal díszítve tálaljuk.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben