Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Zsírjában eltett sertésoldalas, pékné burgonyával

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 80 dkg sertésoldalas
  • 2 fej lilahagyma
  • 2 db pirospaprika
  • 2 db zöldpaprika
  • 60 dkg újburgonya
  • 10 dkg zsír

Elkészítési mód:

Az újburgonya héját lekaparjuk. Enyhén sós vízben megfőzzük. A paprikák belsejét kiszedjük és a hagymával együtt metéltre vágjuk. Az oldalast zsírjából kiolvasztjuk és belerakjuk a hagymát, a paprikát és a lecsepegtetett főtt burgonyát és megsütjük. Köretként tálaljuk az oldalas mellé, friss rozmaringgal díszítjük. Természetesen nekem szerencsém volt, mert olyan helyen készítette a receptet, ahol zsírjában eltett oldalast lehetett kapni. Ne jöjjenek zavarba, friss sült oldalast is ugyanilyen finomra el lehet készíteni.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben