Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Szürkemarha pofahús pirított erdei gombákkal, steak burgonyával

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 60 dkg szürkemarha pofahús
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 levél friss bazsalikom
  • 1 kk. őrölt babérlevél
  • 60 dkg burgonya
  • 20 dkg erdei gomba keverék
  • só, bors, Vegeta
  • olaj a sütéshez

Elkészítési mód:
A marhapofahúst egészben egy lábasba rakjuk, felöntjük vízzel, sóval ízesítjük, őrölt babérlevéllel, borssal és friss bazsalikommal ízesítjük, majd darabolva belerakjuk a fokhagymát, 1 fej vöröshagymát és lassú tűzön puhára főzzük. Hagyjuk kihűlni. Menet közben a burgonyát kefével folyó víz alatt jól megtisztítjuk és feltesszük főni. Amikor kész lehűtjük, kettévágjuk, azután forró olajban szép pirosra sütjük és sóval meghintjük. Olívaolajon a finomra vágott vöröshagymát megpirítjuk, hozzáadjuk az erdeigomba- keveréket, sóval ízesítjük és megpirítjuk. A főtt pofahúst 8 szeletre vágjuk. Kevés olajon a hússzeletek mindkét oldalát pirosra sütjük, azután ízlésesen steak burgonyával valamint erdei gombaraguval tálaljuk, petrezselyem zöldjével díszítjük.
  

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben